Architecture Interiors Office design

A glimpse into Foster + Partners’ new Singapore office in a conservation shophouse

July 23, 2021

Foster + Partners Singapore office recently moved into a row of conservation shophouses on the Lion City’s North Canal Road that were refurbished to suit the studio’s unique needs. Situated on the second floor and surrounded by lush green tree canopies, three low-rise neighbouring buildings have been interconnected to form a large singular volume for the twelve-person studio.

Embracing the sustainable ethos of building reuse, the generous, light-filled spaces follow a model of development that works with the tropical climate of the region. Large openable windows, ceiling fans and Venetian timber shutters allow for the space to be naturally ventilated through part of the day, while moderating levels of natural light to suit staff’s preferences.

See the full image gallery here:

Photos: Foster + Partners

You might also like:

Foster + Partners’ new Thailand project is a smart city enveloped by a forest outside Bangkok

Foster + Partners bags airport design commission for yet another luxury tourism project in Saudi Arabia

OWIU refreshes Singapore shophouse office for ADDP Architects with new visual and lobby design

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply